για την δημιουργία του χάρτη
Διαβαστε Περισσότερα....
Στην καρδιά του Μαινάλου στολίδι παντοτινό
Αναρτήθηκε από
Τρύφωνας Χριστόπουλος
στις
9:29 μ.μ.
Ετικέτες Χάρτες και Οδηγοί περιοχής Μαινάλου
Αναρτήθηκε από
Τρύφωνας Χριστόπουλος
στις
9:29 μ.μ.
Ετικέτες Χάρτες και Οδηγοί περιοχής Μαινάλου
Υλικά:
# 1/3 της κούπας του καφέ βούτυρο
# ½ κιλό παστό χοιρινό κομμένο σε λεπτές φέτες ή κομματάκια και ξεπλυμένο από το αλάτι
# 8 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
# Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το παστό κι σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε τα αβγά, γυρίζοντας το τηγάνι για να πάνε παντού. Τα αφήνουμε να πήξουν για 3-4 λεπτά. Με μια σπάτουλα ή με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξουν τα αβγά τελείως, αλλά να μην είναι πολύ στεγνά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Μερικά εστιατόρια της Βυτίνας πουλάνε χοιρινό παστό που το φτιάχνουν μόνοι τους εάν θέλετε να αγοράσετε για το σπίτι σας.
Αναρτήθηκε από
Τρύφωνας Χριστόπουλος
στις
10:54 π.μ.
Ετικέτες Η συνταγή της Ημέρας
Με πορτοκαλι ΟΙ ΕΠΑΡΧΕΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
Με μπλέ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΥΡΓΟΥ
Με κόκκινο ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΑΡΧΕΙΑΚΟΙ ΟΔΟΙ
Αναρτήθηκε από
Τρύφωνας Χριστόπουλος
στις
11:33 π.μ.
Ετικέτες Χάρτες και Οδηγοί περιοχής Μαινάλου
Υλικά: ( για 4 άτομα )
• 1 κόκορα γύρω στο 1 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
• αλάτι
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
• 100 γρ. μυζήθρα τριμμένη
• 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 200 γρ. χυλοπίτες Βυτίνας
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:1.Καψαλίζουμε τις μερίδες του κόκορα, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο και ροδίζουμε τον κόκορα.
3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα 3'-4' ακόμη.
4. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και κατόπιν λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15'.
( αν αγοράσετε χωριάτικο κόκορα κατά την επίσκεψή σας στην Βυτίνα υπολογίστε 30 έως 40 λεπτά περισσότερο χρόνο για το βράσιμο )
5. 15’ λεπτά πριν να είναι καλά μαγειρεμένο ρίχνουμε 1&1/2 ποτήρια ζεστό νερό και κατόπιν τις χυλοπίτες δυναμώνοντας την ένταση τις φωτιάς για τα επόμενα 10 λεπτά .
6. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας 5΄ λεπτά πριν να είναι το φαγητό μας έτοιμο.
7. Αφήνουμε για τα επόμενα 5΄λεπτα το φαγητό επάνω στο μάτι της κουζίνας για να σιγοβράσει λίγο ακόμα.
8. Σερβίρεται στα πιάτα και αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε να πασπαλίσετε με μυζήθρα Βυτίνας.
Σημ. Προτείνουμε κόκκινο κρασί Νεμέας
Αναρτήθηκε από
Τρύφωνας Χριστόπουλος
στις
11:33 π.μ.
Ετικέτες Η συνταγή της Ημέρας
Αναρτήθηκε από
Τρύφωνας Χριστόπουλος
στις
9:23 π.μ.
Ετικέτες Γνωρίζοντας το όρος Μαίναλο
Ευχαριστούμε τον Κύριο Αθανάσιο Θ. Λαμπρόπουλο για την πολύτιμη προσφορά του να μας παραχωρήσει το φωτογραφικό υλικό.
Αναρτήθηκε από
Τρύφωνας Χριστόπουλος
στις
7:33 π.μ.
Ετικέτες Γνωρίζοντας το όρος Μαίναλο
Ευχαριστούμε τον Κύριο Αθανάσιο Θ. Λαμπρόπουλο για την πολύτιμη προσφορά του να μας παραχωρήσει το φωτογραφικό υλικό.
Αναρτήθηκε από
Τρύφωνας Χριστόπουλος
στις
9:46 π.μ.
Ετικέτες Γνωρίζοντας το όρος Μαίναλο