Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Πηγή Κακούτσι

Με χαρά είδαμε να τελειώνει ένα ακόμα έργο που ξεκινήσε ο Σύνδεσμος Φιλοπροόδων Βυτίνας .
Ειναι η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της πηγής κακούτσι .
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα αυτούς που ενίσχυσαν οικονομικά για την περάτωση του έργου.

Ειναι οι:

Αναστάσιος Βουτσελάς
Κούλα & Μάνθος Ματθαίου
Γεώργιος Μαρ. Πανταζόπουλος
Διαβαστε Περισσότερα....

Νυμφασία Πηγή

Μια βόλτα που κάναμε στην Νυμφασία πηγή διαπιστώσαμε μια όχι και τόσο καλή εικόνα για για την ιστορία της πηγής αλλά και για το ύψος των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την διαμόρφωση του χώρου μέσω του προγράμματος leader.
Εδώ θα πρέπει να επέμβει ο Δήμος Βυτίνας και μάλιστα με ελάχιστα έξοδα.
Στην επόμενη φωτογραφία βλέπουμε μια ταμπέλα που δηλώνει πως δεξιά βρίσκεται η πηγή.
Πουθενά όμως δεν βλέπουμε τον δρόμο για την πηγήΑν όμως κοιτάξουμε καλύτερα θα δούμε πως ο δρόμος προς την πηγή είναι πριν την ταμπέλα
Και αυτό διότι η ταμπέλα μάλλον έχει βγει από την σωστή της θέση και μετακινήθηκε πιο κάτω. Ίσως για να ξαποστάσει λιγάκι έτσι που την βλέπουμε στηριγμένη στο δέντρο.
Όταν όμως κάποιος την δει έχει ήδη προσπεράσει την είσοδο για την πηγήΣτις επόμενες δύο φωτογραφίες βλέπουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στην πηγή.

Θεωρούμε πως χρειάζεται μια αισθητική παρέμβαση ώστε να δηλώνει πως δεν είναι απλά ένας από τους πολλούς χωματόδρομους της περιοχής.
Στον κύριο χώρο της πηγής θα δούμε πως μάλλον δεν πολυενδιαφέρει εάν την πηγή επισκέπτονται άνθρωποι η τα ζώα των κτηνοτρόφων.¨
Ένας κάδος για τα σκουπίδια και μια μικρή ποτίστρα για τα ζώα σε απόσταση 10-15 μέτρων από την πηγή θα βοηθούσαν ώστε να γίνει η πηγή πιο καθαρή αλλά και πιο προσβάσιμη από τον επισκέπτη.
Η εικόνα που βλέπουμε μάλλον αποτρέπει τον καθένα παρά προσελκύει.
επίσης ένα τραπέζι και δύο απλοί ξύλινοι πάγκοι δεξιά και αριστερά ώστε να μπορεί κάποιος να καθίσει να πιει ένα ποτήρι νερό.
Και φυσικά το σπουδαιότερο. Μια επιγραφή με δυο λόγια για την ιστορία της πηγής. Να μάθει και ο κόσμος τι είναι αυτό για το οποίο δόθηκε επιδότηση 10000 ευρώ.


Η ανάδειξη και η προβολή των μνημείων και άλλων σημείων αναφοράς ενός τόπου δεν είναι μόνο τα εκατοντάδες μέτρα πέτρινων τοίχων.
Η σωστή διαχείριση αλλά και η συνεχής φροντίδα φανερώνουν πόσο σεβόμαστε τον τόπο μας.


Διαβαστε Περισσότερα....

Ημερολόγιο