Κυριακή, 6 Απριλίου 2008

Καγιανάς με χοιρινό παστό

Υλικά:

# 1/3 της κούπας του καφέ βούτυρο
# ½ κιλό παστό χοιρινό κομμένο σε λεπτές φέτες ή κομματάκια και ξεπλυμένο από το αλάτι
# 8 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
# Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το παστό κι σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε τα αβγά, γυρίζοντας το τηγάνι για να πάνε παντού. Τα αφήνουμε να πήξουν για 3-4 λεπτά. Με μια σπάτουλα ή με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξουν τα αβγά τελείως, αλλά να μην είναι πολύ στεγνά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Μερικά εστιατόρια της Βυτίνας πουλάνε χοιρινό παστό που το φτιάχνουν μόνοι τους εάν θέλετε να αγοράσετε για το σπίτι σας.


Ημερολόγιο