Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2008

ΔΩΡΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΤΙΝΑΣ

Ύστερα από ενέργειες του Δημάρχου Βυτίνας Γιάννη Σακελλαρίου, ο Δήμος Βυτίνας συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που αποφάσισε τη δωρεά 15 πυροσβεστικών οχημάτων σε 15 Δήμους της χώρας, για την πρόληψη και προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Έτσι λοιπόν ο Δήμος μας θα αποκτήσει ένα σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα το οποίο, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, αποτελεί αυτόνομο πυροσβεστική μονάδα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από περιπόλους αποτροπής και πρόληψης δασικών πυρκαγιών, καθώς και από ταχυκίνητη μονάδα άμεσης επέμβασης. Το όχημα αυτό είναι πολύ ευέλικτο και επιτρέπει το γρήγορο και αποτελεσματικό πυροσβεστικό έργο στο αρχικό στάδιο εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Η εταιρεία πρόκειται να παραδώσει τα πυροσβεστικά οχήματα στους 15 επιλεγέντες Δήμους στο τέλος Ιανουαρίου 2008.
Εκτός από το Δήμο Βυτίνας η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. θα δωρήσει πυροσβεστικά οχήματα και σε Δήμους Νομών Αττικής, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λακωνίας, Σερρών, Φθιώτιδας και Χαλκιδικής, ευελπιστώντας ότι θα συνεισφέρουν και αυτά στην αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.
Η εκδήλωση της Αθηναϊκής ΖυθοποιίαςΑ.Ε. για την ανακοίνωση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 29 Νοεμβρίου 2007.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Jac v. Herpen και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Φώτης Παππάς. Ο κ. Herpen μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά «Από την πρώτη στιγμή κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές όλοι οι εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στάθηκαν στο πλευρό των πληγέντων» ενώ προσέθεσε ότι «Χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να αποτραπούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον και να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον». Ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος συμπλήρωσε λέγοντας «Για μας τους πυροσβέστες ιδιαίτερα οι δωρεές αυτές, πέρα από τη χρηστικότητά τους μας προσφέρουν μια ηθική και ψυχική ενδυνάμωση, απαραίτητο εφόδιο για να συνεχίζουμε να επιτελούμε με αποτελεσματικότητα το έργο μας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι των 15 Δήμων που παρέλαβαν από τον κ Herpen τα σχετικά έγγραφα της δωρεάς, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Βυτίνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου που εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη δωρεά. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, καθώς και άλλοι επίσημοι διαφόρων φορέων.
Μετά το πέρας της όλης διαδικασίας η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρέθεσε δεξίωση στους παρ ευρεθέντες στην εκδήλωση.
Αξίζουν θερμά ευχαριστήρια στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. για την προσφορά της, καθώς και συγχαρητήρια στο Δήμαρχο για τις ενέργειές του.

Δημήτρης ΠαπαγιαννακόπουλοςΈνα από τα 15 οχήματαΟ Διευθύνων σύμβουλος Α.Ζ & ο Δήμαρχος ΒυτίναςΟ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού ΣώματοςΟι Δήμαρχοι των 15 Δήμων

Ημερολόγιο